Gorki chili
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
Vaša košarica je prazna! 0,00€ 0,00€
Slovenščina
  • English
  • Italian
  • Slovenščina
Košarica Seznam želja (0) Na blagajno Moj račun
Meni Gorki chili
  • Pekoče omake
  • Pekoče dobrote
  • Rokovi recepti
    • Pikantna pečena buča
    • Rižota s pikantno bučo in gamberi
    • Pikantne piščančje rulade na zeleni postelji
    • Divjačinski golaž s temnim pivom in kruhovo štruco
    • Pirina pikantna solata po francosko
    • Pita Gorki
    • Fuži in kokošji žgvacet
    • Čičerikini ocvrtki s peteršiljevim chutneyem
    • Pikantna bučkina roladica z divjo brusnico
    • Juhica za dušico
  • O nas
  • O čiliju
  • Video
  • Mednarodno
Domov > Pikantne piščančje rulade na zeleni postelji

Pikantne piščančje rulade na zeleni postelji

Prva liga jed, ki je enostavna, hitra, sijajna, ni predraga in če jo pripravite, pred gosti izpadete prav imenitno. Evo pa dajmo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančje prsne koše brez kože in kosti (cca. 80 dag)
  • vejice bazilike za okras
  • alu folija

NADEV

  • 125 g polnomastnega mehkega sira s česnom in dišavnicami
  • 2 žlici sesekljanih posušenih paradižnikov v olju
  • 4 žlice narezane sveže bazilike
  • sesekljan svež ali suh čili
  • sol in črn poper

ZELENA POSTELJA

  • 40 dag brokolija (lahko zmrznjen)
  • 40 dag krompirja
  • žlica masla
  • 1 dcl mleka
  • Sol, poper, muškatni orešček

Najprej pripravimo nadev: zmešamo sir, suhe paradižnike, čili in baziliko. Solimo in švrknemo še malo popra po okusu.

Piščančje prsi zrežemo na zrezke (če vam je odveč, prosite že v mesariji, da vam jih narežejo na pol centimetra debele zrezke). Zrezke še malo sploščimo z dlanjo ali pa jih povaljamo s kuhinjskim valjarjem. Tudi kakšna flaša pride prav, če nimate valjarja. Vsak kos namažemo s četrtino nadeva in ga tesno zavijemo v rulado.

Pripravimo si štiri pravokotnike alu folije, v katere zarolamo vsako ruladico posebej, konce zavijemo, da so rulade trdno zaprte. Položimo jih v plitvo ponev ali kak drug pisker z vrelo vodo in jih počasi kuhamo 12 minut.

Medtem pripravimo zeleno posteljo. Krompir olupimo in ga zrežemo na manjše kose. Krompir in cvetove brokolija skupaj skuhamo v vreli slani vodi (kot za pire). Odcedimo, dodamo maslo in toplo mleko, muškatni orešček parkrat hrsknemo po ribežniku, da ustvari božansko aromo in pripravi pravo »pregrinjalo« naši postelji. Dodamo še sol in poper in vse skupaj pretlačimo.

Kuhane rulade odvijemo in jih diagonalno razrežemo na 1 centimeter debele rezine.

To je to!

Od tu naprej prepustim domišljijo vam za serviranje na krožnik. Prišparajte si kakšen cvet kuhanega brokolija in naredite kombinacijo z baziliko. Lahko naredite pravo posteljo in so rezine rulade kot »pojštri« na postelji. Lahko naredite valove in so rezine čolnički … Potrudite se z dekoracijo, saj dekoracija pomeni vsaj polovico uspeha. Ok, dovolj. Znajdite se in si zraven seveda privoščite poleg dobre kapljice vina tudi kapljico kakšne pikantne omakice. Mi smo poskusili omakico Blacky. Uf, se je lepo ujela.

Dober tek.

Nadaljuj

Informacije

  • Informacije o dostavi
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Splošni pogoji poslovanja
  • O piškotkih

Skrb za stranke

  • Kontakt
  • Vračila
  • Zemljevid strani

Dodatki

  • Blagovne znamke
  • Darilni boni
  • Akcijska ponudba

Račun

  • Račun
  • Zgodovina naročil
  • Seznam želja
  • e-novice
  • +386 31 672 911
    +386 51 632 789
  • Pošljite
    nam sporočilo

   

Gorki chili © 2022