Prva liga jed, ki je enostavna, hitra, sijajna, ni predraga in če jo pripravite, pred gosti izpadete prav imenitno. Evo pa dajmo!
Za 4 osebe potrebujete:
NADEV
ZELENA POSTELJA
Najprej pripravimo nadev: zmešamo sir, suhe paradižnike, čili in baziliko. Solimo in švrknemo še malo popra po okusu.
Piščančje prsi zrežemo na zrezke (če vam je odveč, prosite že v mesariji, da vam jih narežejo na pol centimetra debele zrezke). Zrezke še malo sploščimo z dlanjo ali pa jih povaljamo s kuhinjskim valjarjem. Tudi kakšna flaša pride prav, če nimate valjarja. Vsak kos namažemo s četrtino nadeva in ga tesno zavijemo v rulado.
Pripravimo si štiri pravokotnike alu folije, v katere zarolamo vsako ruladico posebej, konce zavijemo, da so rulade trdno zaprte. Položimo jih v plitvo ponev ali kak drug pisker z vrelo vodo in jih počasi kuhamo 12 minut.
Medtem pripravimo zeleno posteljo. Krompir olupimo in ga zrežemo na manjše kose. Krompir in cvetove brokolija skupaj skuhamo v vreli slani vodi (kot za pire). Odcedimo, dodamo maslo in toplo mleko, muškatni orešček parkrat hrsknemo po ribežniku, da ustvari božansko aromo in pripravi pravo »pregrinjalo« naši postelji. Dodamo še sol in poper in vse skupaj pretlačimo.
Kuhane rulade odvijemo in jih diagonalno razrežemo na 1 centimeter debele rezine.
To je to!
Od tu naprej prepustim domišljijo vam za serviranje na krožnik. Prišparajte si kakšen cvet kuhanega brokolija in naredite kombinacijo z baziliko. Lahko naredite pravo posteljo in so rezine rulade kot »pojštri« na postelji. Lahko naredite valove in so rezine čolnički … Potrudite se z dekoracijo, saj dekoracija pomeni vsaj polovico uspeha. Ok, dovolj. Znajdite se in si zraven seveda privoščite poleg dobre kapljice vina tudi kapljico kakšne pikantne omakice. Mi smo poskusili omakico Blacky. Uf, se je lepo ujela.
Dober tek.