Gorki chili
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
Vaša košarica je prazna! 0,00€ 0,00€
Slovenščina
  • English
  • Italian
  • Slovenščina
Košarica Seznam želja (0) Na blagajno Moj račun
Meni Gorki chili
  • Pekoče omake
  • Pekoče dobrote
  • Rokovi recepti
    • Pikantna pečena buča
    • Rižota s pikantno bučo in gamberi
    • Pikantne piščančje rulade na zeleni postelji
    • Divjačinski golaž s temnim pivom in kruhovo štruco
    • Pirina pikantna solata po francosko
    • Pita Gorki
    • Fuži in kokošji žgvacet
    • Čičerikini ocvrtki s peteršiljevim chutneyem
    • Pikantna bučkina roladica z divjo brusnico
    • Juhica za dušico
  • O nas
  • O čiliju
  • Video
  • Mednarodno
Domov > Čičerikini ocvrtki s peteršiljevim chutneyem

Čičerikini ocvrtki s peteršiljevim chutneyem

"To je sila preprost recept, ki ga boste z nekaj dekoracije naredili za svoje domače kot nevsakdanji obrok, ali pa kot prigrizek za svoje frende ob gledanju lige prvakov. Smo? Evo…Odcedite čičeriko in shranite žličko ali dve tekočine. Čičeriko lopnite v električni mešalnik, dodajte žličko prestrežene tekočine in jo zmeljite v žametno pocasto kašo. Segreto ponev krepko pobrizgamo z olivnim, pridenemo čebulo in jo pržimo tako dolgo, da postane svetlo zlate rjave barve. No tu je sedaj pa bistvo vsega…ZELIŠČA. Nor sem na dišeče lističe in njihovo vsestransko uporabo…Dodajte kumino, česen, žajbelj, peteršilj, mešaje nekaj sekund…OMAMNO…in odstavite ponev na stran. Čičerikini kaši dodamo jajce, moko in dišečo mešanico čebule in zelišč. Dodobra posolite, popoprajte in temeljito premučkajte. Predno začnete oblikovati polpete si navlažite dlani, da se vam mešanica ne bo prijemala rok. Segrejete preostalo olje in oblikovane polpetke ocvrite, da postanejo seksi hrustljavi.

Jajčevec in koromač narežemo na rezine, premažemo z olivnim, posolimo in zložimo v pekač. V pečici jih na vsaki strani pečemo 3 minute, da dobijo barvo in mehkobo. Narežemo jih na trakove, velik stisk limone, olivnega in že imamo enkratno enostavno osvežilno prilogo.

Za peteršiljev chutney vse od naštetega damo v posodo in zmiksamo z paličnim mešalnikom, da dobimo opojno pekočo gladkobo.

Evo…od tu naprej še malo domišljije za dekoracijo krožnika…naredite posteljico iz vaše naj šponske solatke, na katero damo zadovoljno počivat po dva polpetka, potrosimo z malo jajčevcev in koromača…ter posebej zraven postrežemo chutney…in…že se lahko zakadite (pazite, da ne polijete kozarček dobrega vina) v super zdrav osvežilni krožnik. Dober tek."

Za čičerikine ocvrtke porebujemo
1 konzervo (425 g) - čičerike
1 - sesekljano čebulo
1/2 čajne žličke - mlete kumine
1 strok - česna (strt)
2 jedilni žlici - sesekljanega peteršilja
2 - 3 listi - žajblja (sesekljani)
1 - manjše stepeno jajce
40 g - pirine polnozrnate moke
3 jedilne žlice - ekstra deviškega olja
malo soli
malo popra

Za koprc in jajčevec potrebujete
1/2 - jajčevca
1/2 - gomolja koromača
sok 1/2 - limone
malo olivnega olja
malo soli
malo popra

Za petršiljev chutney potrebujete
2 dl - čvrstega jogurta
1 strok - česna
1/2 palca - ingverja
1 - čili, ki smo mu odstranili semena
pest svežih peteršiljevih listov
sok 1/2 - limete
malo soli

 

Nadaljuj

Informacije

  • Informacije o dostavi
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Splošni pogoji poslovanja
  • O piškotkih

Skrb za stranke

  • Kontakt
  • Vračila
  • Zemljevid strani

Dodatki

  • Blagovne znamke
  • Darilni boni
  • Akcijska ponudba

Račun

  • Račun
  • Zgodovina naročil
  • Seznam želja
  • e-novice
  • +386 40 773 500
  • Pošljite
    nam sporočilo

   

Gorki chili © 2025