Gorki chili
Dobrodošli! Lahko se prijavite ali ustvarite račun.
Vaša košarica je prazna! 0,00€ 0,00€
Slovenščina
  • English
  • Italian
  • Slovenščina
Košarica Seznam želja (0) Na blagajno Moj račun
Meni Gorki chili
  • Pekoče omake
  • Pekoče dobrote
  • Rokovi recepti
    • Pikantna pečena buča
    • Rižota s pikantno bučo in gamberi
    • Pikantne piščančje rulade na zeleni postelji
    • Divjačinski golaž s temnim pivom in kruhovo štruco
    • Pirina pikantna solata po francosko
    • Pita Gorki
    • Fuži in kokošji žgvacet
    • Čičerikini ocvrtki s peteršiljevim chutneyem
    • Pikantna bučkina roladica z divjo brusnico
    • Juhica za dušico
  • O nas
  • O čiliju
  • Video
  • Mednarodno
Domov > Pikantna bučkina roladica z divjo brusnico

Pikantna bučkina roladica z divjo brusnico

Sladice so hecna reč. Vsi bi se z njimi nažirali, ko pa jih je treba narediti, se jih bojimo kot vrag križa. Ne kupovat zamrznjene in že narejene (neeee!). Super je, da vam lahko napišem preprost recept, ki ga potem naredite po svoje. Naj vam dela domišljija. Spodaj je recept, ki je fin, pikanten in zdrav, ker je brez moke. Sigurno se ne boste mogli upreti temu, da bi naredili kaj po svoje … GAS!

  • 6 jajc
  • 10 dag zmletih bučnih semen
  • 3 žlice sladkorja
  • 1x vaniljin sladkor
  • 1x limonin sladkor
  • 1 žlička pecilnega
  • 4 žlice brusnične marmelade
  • Lonček kisle smetane
  • ½ čilija
  • Peki papir
  • Alu folija
  • Košček masla

Stvar je sila preprosto šponska, ker je narejena v 25 minutah s peko vred. Ne verjamete? Tri, štiri in gremo! Pečico razpalite na 200 stopinj in največji pekač obložite s peki papirjem, ki ste ga namastili z maslom. Beljake, ki ste jih ločili od rumenjakov, pretepete v trd sneg. Rumenjake s sladkorji premešate v penečo sladko rumeno substanco, dodate bučnice in pecilni, zmešate in sedaj POZOR - na rahlo vmešajte beljakov sneg v pripravljeno mešanico. Zmes mora ostati še vedno puhasto-mokro-voljna kot pomladanski sneg. Penasto »zmešanko« vlijemo na pripravljen pekač, previdno poravnamo in smuk v pečico. Mmmmm, kaj hitro se bo kuhinjski zrak oplemenitil z opojnostjo sočnega biskvita. Po cca. 12 minutah je biskvit pečen. In sedaj najboljši del. Ko je še vroč v pekaču, po 1/3 biskvita namažete  brusnično marmelado, v katero ste po okusu dodali vaš najljubši drobno sesekljan ČILI. Po 1/3 biskvita namažete kislo smetano, ki bo dodala potrebno svežino, globino in kontrautež pikantnosti. Rulado zavijemo (brez peki papirja, ker ni zajest … he, he, hec) in jo zamotamo v alu folijo. To je to…počakamo, da se ohladi. Vem, da sladkosnedni odvisneži ne boste mogli potrpet do naslednjega dne, ko se bo prepojila z vsemi nadevi … ampak nič zato.

Kot se vam že na začetku omenil, se poigrajte z raznimi kombinacijami. Namesto bučnic dodajte kaj drugega (kokos, lešnik,..), mogoče kakšno drugo marmelado, čokolado. Mi smo naši roladici dodali pekočo omako FRUTY. Noro!

Dober tek!

Nadaljuj

Informacije

  • Informacije o dostavi
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Splošni pogoji poslovanja
  • O piškotkih

Skrb za stranke

  • Kontakt
  • Vračila
  • Zemljevid strani

Dodatki

  • Blagovne znamke
  • Darilni boni
  • Akcijska ponudba

Račun

  • Račun
  • Zgodovina naročil
  • Seznam želja
  • e-novice
  • +386 40 773 500
  • Pošljite
    nam sporočilo

   

Gorki chili © 2025